Verwarming

Planckaert Technics staat in voor de plaatsing en het onderhoud van verwarmingsinstallaties. Wij plaatsen zowel installaties op gas als installaties op mazout. Wij zijn CERGA gecertificeerd (= kwaliteitslabel voor gasinstallateurs). Ook voor het plaatsen van radiatoren of vloerverwarming om de opgewekte warmte te verdelen, kan je bij ons terecht.

Wat is de meerwaarde van vloerverwarming?

Vloerverwarming werkt in principe op dezelfde manier als radiatoren. Alleen fungeert de vloer nu als 1 grote radiator. De buizen onder de vloer worden verwarmd met (meestal) water waardoor de vloer warm wordt. De vloer geeft op zijn beurt de warmte af aan de lucht waardoor de hele ruimte een aangename temperatuur krijgt.

Vloerverwarming is een efficiënte en energiebesparende manier om een ruimte te verwarmen. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en je hebt minder last van temperatuurschommelingen in het gebouw. Bovendien heb je bij vloerverwarming geen zichtbare verwarmingselementen in het gebouw. Dit zorgt ervoor dat elke muur volledig kan benut worden.