Groene energie

Groene energie is de verzamelnaam voor energie die wordt opgewekt uit energiebronnen die het milieu niet belasten en onuitputtelijk zijn zoals water, wind, zon,… Groene energie is de technologie van de toekomst en dus een goede investering. Het is een éénmalige investering die u op termijn volledig terug verdient. Contacteer ons voor meer informatie over de mogelijke opties. Wij staan u graag bij met raad en daad.

Zonne-energie

Een van de mogelijke vormen van groene energie is zonne-energie. Zoals de naam al zegt wordt hiermee energie opgewekt door middel van de zon. De meest gekende toepassing zijn zonnepanelen. De zonnepanelen worden op het dak geplaatst en vangen het zonlicht op. Het zonlicht wordt meteen omgezet in elektriciteit. Een andere mogelijke toepassing zijn zonneboilers. Hiermee wordt zonlicht omgezet in warmte. Met die warmte kan water opgewarmd worden voor bijvoorbeeld bad of douche. Beide opties kunnen door ons voorzien worden. Als een zonneboiler door een aannemer geplaatst wordt kunt u als consument een premie bekomen. Lees er hier meer over.

Bio massa

Een andere vorm van groene energie is bio massa. Dit is een verzamelnaam voor brandstoffen van plantaardige of dierlijke afkomst zoals bijvoorbeeld houtblokken, pellets of houtsnippers. Door een biomassaketel aan te sluiten op uw centrale verwarming is het mogelijk om het hele huis te verwarmen met bio massa. Contacteer ons voor meer informatie.